Nyhedsbreve - hvordan får du flere på din e-mailliste? 10 gratis og nemme ideer

email marketing
Email marketing flere på din mailliste

Hvis du allerede nu ved, at du helt sikkert skal have et nyhedsbrev, er det næste oplagte spørgsmål, hvordan du får flere på din e-mailliste. Hvis du ikke er overbevist om at nyhedsbreve er vejen frem for dig, så prøv lige at læse disse 3 hemmeligheder, ingen fortæller dig om e-mails, før du beslutter dig.

Er du med på nyhedsbrevsvognen, så bliv her! :-)

I denne blogpost giver jeg dig 10 gratis og nemme ideer til at booste antallet af tilmeldinger på dit nyhedsbrev.

I virkeligheden gælder det 'bare' om at så mange så muligt af de rigtige mennesker bliver opmærksom på at dit fantastiske nyhedsbrev findes - nemt ikke?

Og ellers så lad os så på, hvad du selv kan gøre for at det sker.

1. Lav en freebie / læsermagnet / lead magnet

De fleste giver ikke deres e-mailadresse uden videre, og derfor er det første trin til at få folk til at tilmelde sig dit nyhedsbrev, at du tilbyder noget til gengæld. Det kaldes nogle gange en freebie, andre gange en læsermagnet og nogle kalder det endda en lead magnet. 

De mange forskellige betegnelser dækker over det samme: Du skal tilbyde noget i bytte for folks e-mailadresser.

En freebie kan være en PDF-tjekliste, en guide, en quiz eller endda en video.

Når du har styr på din freebie, så hop til ide nummer to.

2. Lav en landingpage til dit nyhedsbrev

En landingpage er en side, hvor der ikke findes andet end muligheden for at skrive sig op til dit nyhedsbrev. Du kan se et eksempel på en landing page her.

Det er vigtigt, at du har en god landingpage, som du altid kan henvise til, så den får så mange relevante besøg som muligt.

Jeg designer mine landingpages i Kajabi (reklamelink).

Formålet med en landingpage er at skabe en side, som kun drejer sig om at få folk til at beslutte, om de vil tilmelde sig dit nyhedsbrev eller ej.

3. Lav indholds-opgraderinger til dine blogposter

Hvis du løbende udgiver nye blogposter, så få dem til at arbejde lidt hårdere for dig med såkaldte indholds-opgraderinger (content upgrades).

En indholds-opgradering giver din læser mere end hvad der var at hente i blogposten mod at få en e-mailadresse i bytte. Indholds-opgraderinger er typisk ressourcer, som hjælper din læser med at skride til handling. F.eks. en tjekliste eller en undervisningsvideo.

I bunden af denne blogpost finder du et eksempel på sådan en indholdsopgradering, som er meget relevant for netop emnet nyhedsbreve.

4. Link til dit nyhedsbrev i din mailsignatur

Hvis du har en virksomhed, er det mit gæt, at du også skriver almindelige mails (som ikke er nyhedsbreve) hver dag. Lav en mailsignatur, som linker til din landingpage, så folk du skriver med har en mulighed for at skrive sig op til dit nyhedsbrev.

5. Link til dit nyhedsbrev i din bio på Instagram

Du har i udgangspunktet kun ét link at gøre godt med i din bio (profilbeskrivelse / biografi) på Instagram, og derfor er det oplagt at linke direkte til din landingpage for dit nyhedsbrev via dette link. Du giver dine følgere muligheden for at få mere af dig ved også at følge med i dit nyhedsbrev.

6. Link til dit nyhedsbrev via knappen på din Facebookside

Hvis du har en Facebookside, ved du måske at du har mulighed for at have en knap lige under banneret. Hvis du ikke har en Facebookside endnu, så kan du læse denne blogpost: Hvordan opretter man en Facebookside?

Du kan bruge coverbilledet til at fortælle om din freebie og så linke til landingpagen for dit nyhedsbrev via knappen. 

7. Lav en hero-sektion på din hjemmeside / blog

Hvad er en hero-sektion, tænker du måske. Ordet hero stammer fra engelsk og betyder helt, og en hero-sektion er et bredt billede øverst på din hjemmeside, som viser, hvem 'helten' eller 'hovedpersonen' er på din hjemmeside. 

Hvis du har et personligt brand, er det typisk et billede af dig selv. Det gælder særligt i de tilfælde, hvor du er forfatter, terapeut, psykolog, kunstner, fotograf eller coach.

I hero-sektionen kan du placere en knap, som linker til din freebie (se eksemplet på min forside her).

8. Pin din freebie på Pinterest

Pinterest er et socialt medie, som ofte er overset i forbindelse med e-mailmarkedsføring og nyhedsbreve, og det er synd, for der er masser af trafik at hente fra Pinterest, hvis man gør det rigtigt.

Hvis du laver et lækkert billede af din freebie, kan det skabe trafik til din landingpage og øge interessen for dit nyhedbrev. Derfor er det en god ide at bruge et visuelt medie som Pinterest til netop dette.

Bemærk at eksempelbilledet her ikke egner sig så godt til Pinterest, hvor aflange billedstørrelser på 800*1200 px fungerer bedre.

9. Lav en freebie-byttehandel med en konkollega

Du har måske aldrig overvejet at tale med din konkurrent? Men måske kan I begge drage fordele af at hjælpe hinanden i stedet for at modarbejde hinanden. Det er i hvert fald mit eget syn på konkurrenter.

En ide kan være, at du spørger din konkurrent, om hun eller han vil gøre reklame for din freebie i sit nyhedsbrev, mod at du gengælder tjenesten.

Din konkurrent deler f.eks. et lækkert billede af din freebie og linket til din landingpage og fortæller, hvorfor han eller hun mener, den kan være til gavn for hans eller hendes læsere. Du gør selvfølgelig det samme den anden vej, og I får begge nye læsere på nyhedsbrevet.

10. Reklamér for din freebie på en Facebook Live

Endelig kan du bruge en Facebook Live-udsendelse til at tale om din freebie. Det kan være, du underviser i et bestemt emne i liveudsendelsen og i beskrivelsen linker du til en skriftlig version eller dine noter til dette emne, som folk kan hente mod at skrive sig op til dit nyhedsbrev.

Skriv en kommentar!

Dette var bare 10 ideer til dine nyhedsbreve og hvordan du får flere på din e-mailliste. Der er sikkert mange flere. Har du gode tips til dette emne, så skriv det i kommentarfeltet! Vi kan alle blive klogere.

Du må også meget gerne skrive i kommentarfeltet, hvis der er noget, som du ikke forstår eller som er uklart, så jeg har mulighed for at forklare nærmere.

Husk at følge med på Facebook!

Jeg deler mange af mine tips på de sociale medier.

Like min side her og gå ikke glip af fantastisk indhold!

Skal du i gang med at lave kurser på nettet, så anbefaler jeg platformen Kajabi.

Du kan tilmelde dig via mit reklamelink ved at trykke på knappen herunder.
Som tak får du mit onlinekursus om at bruge Kajabi.

Få 30 dages gratis prøveperiode hos Kajabi her >>