Hvordan tjener man penge online?

onlinekurser penge

Et spørgsmål jeg som blogger ofte får er: Hvordan tjener man penge online?

Det kan være svært at forestille sig, hvordan man kan tjene penge ved at blogge om ens passion, ens faglige niche eller ens interesse.

I denne artikel giver jeg dig nogle ideer til, hvordan du kan tjene penge på online og opbygge en online virksomhed, imens du passer dit fuldtidsarbejde.

 

Sælg andres fysiske eller digitale produkter online - affiliate marketing

Den hurtigste måde at begynde at tjene penge på dit indhold fra f.eks. din blog er ved at sælge andres produkter og tjene procenter ved det.

Der findes flere affiliatenetværk her i Danmark, hvor man kan registrere sin hjemmeside og reklamere for produkter, som passer ind i den niche.

Ofte er der tale om fysiske produkter.

Er du f.eks. fotograf, som giver fototips på din blog, så kan du med fordel reklamere for fotoudstyr og tjene procenter af salget.

Tankegangen bag affiliatemarketing er, at du med dit indhold (f.eks. på din blog) tiltrækker en målgruppe, som er interesseret i en bestemt type produkter.

Denne målgruppe er værdifuld for sælgerne af disse produkter, og derfor vil de gerne give dig en del af fortjenesten mod at du præsenterer produktet for dine følgere.

Skab digitale produkter og sælg dem online

Både i U.S.A. og i Danmark har vi kendt til onlinekurser i flere år. Det forholdsvis nye er, at teknologien bag f.eks. at hoste videokurser, er blevet meget mindre teknisk og meget billigere.

Det vil også sige, at der er mange, som i disse år vælger at investere i at lave deres egne onlinevirksomheder, fordi det er let og billigt at komme i gang sammenlignet med f.eks. at starte en webshop, som sælger børnetøj.

Hvis man starter en webshop, som sælger et fysisk produkt, er der investeringer til de produkter man skal sælge, opbevaring, fragtomkostninger osv.

Starter du derimod en onlinevirksomhed, hvor dine produkter er digitale, så har du meget lavere omkostninger. Den største udgiftspost er din tid, og dernæst investeringen i en kursusplatform.

Hvad er en kursusplatform?

Når man sælger et onlinekursus eller et medlemssite, er det vigtigt, at kun de mennesker, som har betalt for adgang også får adgang til den viden, som du sælger.

Derfor skal kursusmaterialet gemmes bag et login, og det gøres nemmest ved at investere i en såkaldt kursusplatform.

Der findes mange forskellige udbydere af kursusplatforme. Jeg har testet flere af dem, og min favorit (og den som jeg bruger i dag) er Kajabi (Fuld åbenhed: det er et affiliatelink - det vil sige, jeg tjener procenter, hvis du investerer i Kajabi).

Kajabi er en amerikansk platform, men det er muligt at oversætte alting til dansk og betale med danske kroner, så det er ikke noget problem.

Det jeg godt kan lide ved Kajabi er, at det er en alt-i-en-platform og at den er enkel at bruge. 

De funktioner, som jeg bruger i platformen er:

 • Hjemmeside

 • Blog

 • E-mailmarkedsføring, herunder automation, tags og triggers

 • Landingpages

 • Videohosting, herunder hosting af kurser og medlemssite

 • Betalingssystem

 • Gamification ved hjælp af automation

 • Affiliatemarkedsføring

 • CRM-system (hvor jeg kan se relevante oplysninger om mine kunder)

 • Integration med Facebookpixel, Google Analytics, Zapier og andre.

Hvor kan man tjene flest penge online?

Der er flest penge at tjene på de produkter, som du selv skaber. Det kan være en god start at være affiliate, men i længden vil du få en større fortjeneste ved at skabe dine egne kurser eller medlemssites.

Men det er ikke nok bare at optage et onlinekursus og så sætte det til salg.

Markedsføringen er en stor del af det at tjene penge online.

Hvordan kan man markedsføre et onlinekursus?

Markedsføring af digitale produkter er et kapitel for sig, men kort fortalt, så handler markedsføring om at tiltrække den rigtige målgruppe, overbevise dem om, at du kan hjælpe dem med at løse et problem eller en udfordring du har ved at de køber dit produkt.

Der er tre grundelementer i online markedsføring:

 • E-mailmarkedsføring
 • Facebookannoncer eller andre typer af annoncer
 • Organisk trafik via Google eller sociale medier

E-mailmarkedsføring eller nyhedsbreve er grundlæggende for en online virksomhed - uden liste er det svært at sælge

Når du skal sælge et onlinekursus, kan jeg ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at du opbygger en e-mailliste.

Jeg læste engang hos en amerikansk blogger, at man i gennemsnit kan tjene 1 dollar per læser på nyhedsbrevet om måneden.

Så kan du selv regne ud, hvor mange modtagere du skal have på dit nyhedsbrev for at kunne leve udelukkende af at sælge dine onlinekurser eller medlemssites.

Betalte Facebookannoncer er et godt supplement

Facebookannoncer er et godt redskab til at hjælpe dig stykket videre og nå ud til en målgruppe, som er større end antallet af læsere på dit nyhedsbrev.

Det vigtigste for din succes med Facebookannoncer er, at du bliver knivskarp på, hvem din målgruppe er. 

Når Facebook ved, hvem de skal ramme med dine annoncer, opnår du bedre resultater til færre penge.

I Facebooks annonceadministrator har du mulighed for at oprette lookalikemålgrupper af de personer, som allerede har besøgt din hjemmeside eller som er skrevet op til dit nyhedsbrev.

Samme sted har du også mulighed for at opsætte remarketingkampagner. Det vil sige annoncekampagner der rammer folk, der har besøgt bestemte sider på dit website eller har foretaget en bestemt handling.

For at dette skal virke, er det nødvendigt, at du installerer Facebookpixlen på din hjemmeside.

Organisk trafik via Google eller sociale medier er fedt, fordi det er gratis :-)

Organisk trafik er den gratis trafikkilde, som vi alle hungrer efter.

Når du skriver blogposter, er det ikke kun fordi det er sjovt.

Det er også fordi, det er en særdeles velegnet strategi til at få folk til at besøge din hjemmeside, når de søger efter et problem på Google, som du har løsningen på.

Når du poster indhold på Facebook og andre sociale medier er det igen for at tiltrække din målgruppe, således, at det bliver muligt for dig at kontakte dem igen, når du er klar til at sælge dit onlinekursus eller andre digitale produkter og services.

Hvad vil du gerne tjene penge på online?

Skriv det i kommentarfeltet og lad os inspirere hinanden til at skabe en online virksomhed - enten som deltidsjob eller som fuldtidsbeskæftigelse, så vi kan få en hverdag, hvor vi har mere frihed til at bestemme, hvordan, hvor og hvornår vi arbejder.

De bedste hilsener

Lene Dybdahl

P.S. Vil du vide mere om, hvordan man kommer i gang med at skabe onlinekurser? Så skriv dig op til mit nyhedsbrev her ved blogposten og få inspiration til at starte din egen online virksomhed.

 

 

Skal du i gang med at lave kurser på nettet, så anbefaler jeg platformen Kajabi.

Du kan tilmelde dig via mit reklamelink ved at trykke på knappen herunder.
Som tak får du mit onlinekursus om at bruge Kajabi.

Få 30 dages gratis prøveperiode hos Kajabi her >>