Hvad tjener en iværksætter? Min pengehemmelighed: Profit First

businessbøger penge

Noget af det, som bekymrer alle, starter en online virksomhed op, er selvfølgelig penge.

Hvor skal pengene komme fra?

Hvad er klogt at investere i, og hvad er spild af penge?

I denne artikel giver jeg dig mit nøjagtige bud på, hvordan du kan starte en virksomhed med en fornuftig økonomi fra dag et.

Bonus: Du får lov til at kigge ind i, hvordan jeg forvalter min virksomheds økonomi.

Bogen der har skabt stabilitet i min økonomi

Den her bog er så god, at jeg næsten synes jeg giver en forretningshemmelighed videre ved at anbefale den ...

Men du ved jo, at jeg elsker at hjælpe andre startups og soloselvstændige med at få success, så jeg synes, det ville være forkert ikke at nævne den, når jeg nu ved, hvor stor indflydelse den ene bog har haft i min virksomhed.

Bogen hedder Profit First og er skrevet af Mike Michalowicz. 

(Fuld åbenhed: Linket er et affiliatelink, hvilket betyder, at jeg tjener procenter af salget, hvis du køber den via mit link! Bemærk: Jeg anbefaler kun produkter, som jeg bruger eller har brugt i min egen virksomhed).

 Hvad er så fedt ved Profit First?

Det mest geniale ved bogen er, at den underviser dig i et system, som er superlet at forstå og følge.

Det drejer sig om, at man konsekvent uddeler de penge, som går ind i virksomheden til forskellige poster, såsom udgifter, moms og skat, profit og løn til dig selv.

Jeg kan varmt anbefale, at du læser Mike Michalowicz' bog selv for at forstå konceptet i detaljer, men i denne blogpost har jeg også lovet dig et sneak peak ind bag gardinet i min virksomhed, så det får du her.

Hvad tjener en iværksætter?

Kig ind bag gardinet i min virksomhed ...

I Pen & Pondus har jeg oprettet 6 bankkonti, som hver får en bid af kagen.

På listen her kan du se, hvordan jeg fordeler de penge, som går ind i virksomheden:

  • En driftskonto - 0%
  • En konto til skat og moms - 50%
  • En profitkonto - 3%
  • En pensionskonto - 6%
  • En løn til Lene-konto - 30%
  • En udgiftskonto - 11%

Hver gang der går et salg igennem, går pengene ind på min driftskonto. Derfra fordeler jeg dem i procenter ud til de andre konti, således at driftskontoen altid ender i nul, og de resterende konti får deres procentdel.

Hvor vigtige er procentsatserne?

Du kan justere op og ned på procentsatserne efterhånden, som du har kørt systemet i et stykke tid, så det afgørende er ikke, om du giver dig selv 30% i løn eller 35%. Igen vil jeg kigge i bogen, for at få de dybere begrundelser og anvisninger.

Pointen er ...

At du bliver bevidst om, hvor mange penge du selv tjener hver måned, og at du bliver bevidst om, hvor mange eller få kroner du har til at bruge på f.eks. markedsføring, onlinekurser, software o.s.v. i din online business.

I en kommende blogpost deler jeg med dig, hvad du kan investere i, når du skal starte en online business.

Har du spørgsmål til profit først-systemet?

Skriv en kommentar under blogposten, så vender jeg tilbage, hvis jeg kan svare på det.

Tak fordi du ville læse med.

De bedste hilsener

Lene Dybdahl.

P.S. Du må meget gerne dele posten i dit netværk. Bare tryk på deleknapperne!

Skal du i gang med at lave kurser på nettet, så anbefaler jeg platformen Kajabi.

Du kan tilmelde dig via mit reklamelink ved at trykke på knappen herunder.
Som tak får du mit onlinekursus om at bruge Kajabi.

Få 30 dages gratis prøveperiode hos Kajabi her >>