5 blogtips: Så vigtige er billeder på din blog

blogging

Modebloggerne, madbloggerne og rejsebloggerne ved det allerede: Billeder er supervigtige i blogging. Men det er jo også lettere at poste billeder af fedt tøj, lækre kager og kridhvide sandstrande, tænker du måske.

Hvordan poster man billeder på sin blog, hvis man er iværksætter og blogger om mindre visuelle emner end mad og mode? Denne guide giver dig 5 gode råd til billeder og blogging - uanset hvilket emne du blogger om eller hvad din niche er.

1. Post ALTID et billede sammen med din blogpost

Uanset om du blogger om mad, markedsføring eller parterapi, så er det supervigtigt, at du finder et billede til at illustrere din artikel med. Hvorfor? Der er en række grunde til dette, som du kan læse i de følgende punkter. Men hvordan illustrerer jeg en artikel om gode markedsføringstips eller råd til skilsmisseramte par? Det kan man jo ikke rigtigt tage et billede af? Forklaringen følger fluks!

2. Billeder til blogging kan være andet end dine fotos

Der findes en joke om, at enhver blogger med respekt for sig selv også har et dyrt spejlreflekskamera, men du behøver ikke at være mesterfotograf for at lave gode billeder til din blog.

Man kan selvfølgelig google efter billeder på nettet, men pas på med at bruge andres billeder på din blog. De kan være beskyttet af ophavsrettigheder. Prøv i stedet at lave en illustration til din blogpost i programmet Stencil.

Fuld åbenhed: Jeg anbefaler Stencil som affiliate, dvs. at jeg får procenter, hvis du investerer i det gennem mit link. Jeg anbefaler kun programmer, jeg bruger i min egen virksomhed.

Stencil er et program, som har et helt bibliotek af kvalitetsbilleder, som du kan redigere, så de passer til dit indhold. Billedet til blogposten her er lavet i Stencil, hvor jeg har tilføjet min egen tekst og mit eget logo.

Det er gratis at få en konto, men du får sikkert hurtigt brug for flere downloads. Det er dog et program, som er ret billigt at komme i gang med, og så er det superlet og sjovt at bruge.

Så tænk ikke så meget, at du skal fotografere et par der skændes (til din artikel om hvordan du hjælper skilsmisseramte par), tænk mere over hvilken følelse, din artikel skal give læseren og illustrer med et foto og evt. et tekstlag ovenpå.

Denne type billede kan fint tjene som illustration til de poster, som handler om noget, man ikke så let kan fotografere. 

3. Billeder er vigtige for SEO (søgemaskineoptimering)

Når du illustrerer din blogpost med et billede, gør du dig selv en tjeneste: din post bliver nemlig også tilgængelig, når folk bruger Googles billedsøgning. Det kan være at folk, som søger efter kurser i markedsføring, falder over din blogpost, fordi du har et interessant billede på artiklen. Husk en billedtekst, så virker det endnu bedre!

4. Husk at formindske dine billeder med Tinypng

Billeder fylder rigtig meget og kan gøre din hjemmeside eller din blog langsom. Derfor er det vigtigt, at du kun uploader billeder i den størrelse, som du har brug for. Du kan bruge den gratis hjemmeside www.tinypng.com til at formindske dine billeder uden at det kan ses på kvaliteten.

 

5. Billeder er et must på Facebook

Du ved det sikkert allerede, hvis du er på Facebook, at billeder er bedre til at fange vores opmærksomhed end tekst. Især hvis du linker til dit indhold på Facebook, er billedet vigtigt og kan inspirere dine følgere til at klikke og læse.

Og det er jo det, det hele handler om: at blive læst og rigtig gerne delt. Og det gør man altså bedst, hvis man altid husker at illustrere sine blogposter med et billede.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev under denne post!

Kunne du lide min blogpost, og vil du gerne have flere tips til at blive bedre til at markedsføre dig online, så tilmeld dig mit nyhedsbrev under blogposten her.

Mange hilsener
Lene Dybdahl

Skal du i gang med at lave kurser på nettet, så anbefaler jeg platformen Kajabi.

Du kan tilmelde dig via mit reklamelink ved at trykke på knappen herunder.
Som tak får du mit onlinekursus om at bruge Kajabi.

Få 30 dages gratis prøveperiode hos Kajabi her >>