10 lækre tips: Sådan får du flere besøg på din blog

blogging

Du er måske ikke klar over det, men nøglen til succesfuld markedsføring ligger ikke i de sociale medier, men i din blog. Bloggen er din base, dit hjem, dit kongerige, dér hvor du bestemmer reglerne.

De sociale medier er små øer midt i det store hav, og de kan pege på din blog og skabe trafik, men du er ikke guvernør over Facebook Island eller Pinterest Bay - alligevel er de vigtige. Læs hvordan du skaber trafik og får flere besøgende på din blog.

Tip 1. Lav kvalitetsindhold og få flere besøgende

Det helt afgørende for at få flere besøgende på din blog er ganske enkelt at skrive noget, som folk gider læse. Din blog skal have et indhold, som er vigtigt for dine potentielle kunder. Så vigtigt at de gider læse hele vejen til enden af blogposten.

Tip 2. Lav et stærkt spind - et linksamarbejde er en god investering

En blog, der ikke linker til nogen, og som ingen linker til, ranker dårligt på Google.

Du kan have begravet en indholdsmæssigskat af det pureste guld i din blog, men ingen finder den, med mindre du skaber trafikforbindelser mellem dig selv og verden.

Du kan med fordel linke til relevante blogs, kolleger eller samarbejdspartnere og bede dem om at linke tilbage til dig. Jo flere gensidige links, du skaber, jo højere kravler din blog op ad Googles søgeresultatliste.

Tip 3. Brug sociale deleknapper

Når du har skrevet nogle rigtig brugbare og interessante blogposter, hvor du deler al din viden med dine kære læsere, så er det vigtigt, at du opfordrer dem til at dele dit indhold.

Hvis du ikke er kodehaj, kan du på Addthis finde gratis deleknapper, som du kan installere på din blog.

Tip 4. Del selv dit indhold på sociale medier

Når du har skrevet en god blogpost, så del den! Ikke kun på Facebook, men også på Twitter, Pinterest, LinkedIn, Google Plus eller hvor nu ellers slår dine folder. 

Hvis du ikke har et nyhedsbrev, fordi du ikke ved, hvad du skal skrive i dit nyhedsbrev, så har jeg løsningen her: Skriv om din seneste blogpost i dit nyhedsbrev!

Nyhedsbrevet er en glimrende kanal, som kan føre trafik til din blog og hjælpe den med at rangere bedre på Google.

Tip 5. Skriv knaldhamrende fængende overskrifter

Hvis folk på de sociale medier skal gide læse din blogpost, så må du ikke gå på kompromis med overskriften.

Den skal være indbydende og frem for alt tale til folks dovenskab. Det er derfor at mennesker elsker lister. Hvis du har en liste med f.eks. 5 tips, så ved folk allerede, at de bare kan skimme overskrifterne i stedet for at læse hele artiklen.

Men der findes også mennesker, som gerne vil have det hele med, og dem hjælper du ved at lave din blogpost så læsevenlig som muligt.

Tip 6. Gå på besøg - gæsteblogging giver flere besøgende

Når du blogger på en andens blog, har du mulighed for at række ud til en større læserskare. Vær altid opmærksom på at linke tilbage til din egen blog, når du laver gæsteblogposter hos andre.

Tip 7. Del ud af din viden - deltag i debatter og på fora

Du deler i forvejen det ypperste indhold på din blog, men for at få endnu flere besøgende må du opspore folk, som har brug for dit råd.

Find fora og debatter, der mangler svar på noget, som du ved noget om. Når du hjælper folk (og linker tilbage til dig selv), skaber du goodwill og likeability for nu at sige det på godt dansk.

Skriver du om online markedsføring eller onlinekurser, kan du med fordel linke til ressourcer, som hjælper folk i gang med at skabe deres egne kurser online.

Det kunne f.eks. være Kajabi, som er den platform jeg selv bruger til hjemmeside, blog og e-mails. (Fuld åbenhed: Linket er mit affiliatelink - det vil sige, at jeg tjener procenter, hvis du vælger at skrive dig op til Kajabi via mit link).

Tip 8. Skab din niche: gør dig til ekspert på et lille område

Er du coach, blogger, forfatter, behandler, terapeut eller personlig træner, så udvælg et hjørne af dit fagområde og tiltræk den målgruppe, som netop er interesseret i det, du vil sælge. 

Jo mere nicheorienteret din blog eller dine sociale medier er, jo lettere er det for folk at anbefale dig, og jo lettere det bliver det at sælge dine onlinekurser, når du kommer så langt.

Tip 9. Brug video og få flere kliks

YouTube er verdens andenstørste søgemaskine næst efter Google, så vil du højt op på søgeresultatlisten, er det en rigtig god ide at lave video. Du kan uploade den på YouTube og linke til din blog herfra.

Du kan også indlejre videoen på din blog og på denne måde skabe et gensidigt link mellem dig selv om YouTube.

Tip 10. Brug de rigtige ord og brug dem tit

Når Google skanner din side, for at finde ud af, hvad den handler om, går den efter de ord, der nævnes mest. På min blog vil jeg f.eks. gerne have at Google forbinder ord som onlinekurser, online markedsføring og Lene Dybdahl. Derfor findes disse ord mange steder på min blog.

Hvis du vil have de mest relevante besøgende på din blog, må du derfor udvælge bestemte søgeord og bruge dem på en måde, så Google ved, at det er det, som din blog handler om.

Kunne du bruge mine blogtips?

Jeg håber, du kunne bruge mine blogtips. Du må meget gerne dele blogposten ved at trykke på deleknapperne herunder! Har du flere ideer til, hvad man kan gøre for at blive fundet på Google? Så skriv dem i kommentarfeltet lige nedenfor!

De bedste hilsener
Lene Dybdahl.

P.s. Få flere tips om online markedsføring, sociale medier og onlinekurser i mit nyhedsbrev.

P.P.S. Her finder du andre blogeksperters bedste tips til mere traffik.

 

Skal du i gang med at lave kurser på nettet, så anbefaler jeg platformen Kajabi.

Du kan tilmelde dig via mit reklamelink ved at trykke på knappen herunder.
Som tak får du mit onlinekursus om at bruge Kajabi.

Få 30 dages gratis prøveperiode hos Kajabi her >>